Magyar Hosting

VPS vagy Webtárhely a megfelelő?

Felhasználási terület és szoftverkörnyezet

Adattárolás

Teljesítmény

Költségek

Szükséges szaktudás és felhasználói felület

 


Felhasználási terület és szoftverkörnyezet

A VPS számtalan célhoz megfelelő

A VPS szerverek saját Linux operációs rendszert és alkalmazásokat futtatnak, így szinte bármilyen kiszolgálófeladatra használhatóak. Ilyen lehet például egy hírlevél-küldő rendszer, vagy egy Ruby on Rails alapú e-kereskedelmi megoldás is. A VPS egy teljes értékű, Virtuális Saját Szerver, melyhez rendszergazdai jogú (root) SSH hozzáférés jár, és bármilyen program telepíthető rá.

A Webtárhely alapvetően honlapok futtatására és E-mailezésre alkalmas

A Webtárhely egy alapvetően E-mailezésre, és PHP nyelven írt, MySQL adatbázist használó weboldalak, webalkalmazások futtatására kialakított műszaki infrastruktúra. Elegendő a leggyakoribb weboldalfuttatáshoz és kisvállalati levelezéshez, de speciálisabb igények esetén technológiai korlátokba ütközhetnek a Webtárhely bérlők.

 


Adattárolás

A VPS nagy, gyors és hibatűrő háttértárral rendelkezik

A VPS szerverek hátterét gyors SSD RAID tömbökről (redundáns lemeztömb) biztosítjuk, amelyek a villámgyors, és egyben hibatűrő adattárolást és -beolvasást szolgálják. A Webtárhelyek kapacitását meghaladó mennyiségű, akár több-száz GB-nyi adat is tárolható egyetlen VPS-en.

A webtárhelyek kisebb kapacitású és általában lassabb adatkezelést biztosítanak

A Webtárhelyek tipikusan néhány GB kapacitást adnak, így a 100GB kapacitás már óriásinak és egyben ritkának számít. A tárhelyek sebessége is általában alacsonyabb, mivel több felhasználó osztozik a kapacitáson.

 


Teljesítmény

A VPS kiemelkedő teljesítményt nyújt

A VPS-ek egy tipikus egyprocesszoros Saját Fizikai Szerver teljesítményét tudják nyújtani, és ez a leggyakoribb szerverfeladatokhoz bőségesen elegendő. Forgalmas weboldalak és több ezer termékes webshopok kiszolgálására is alkalmasak.

A Webtárhelyek teljesítménye általában alacsony

Az olcsó, általános Webtárhelyek tipikusan csak néhány alacsony forgalmú weboldal futtatására elegendő teljesítménnyel rendelkeznek. Ha csak ilyenre van szüksége, válassza bátran a Webtárhelyet, hiszen ezekhez a használati módokhoz a VPS szükségtelen és indokolatlan infrastruktúra.

 


Költségek

A VPS nem igényel beruházást és kiváló ár-érték arányt nyújt

A VPS előfizetés egy komplett szolgáltatási csomag, amely sem beruházással, sem belépési díjjal nem jár, havidíja – tipikusan néhány ezer forintnyi – tervezhető költség. Tartalmazza a géphasználatot, professzionális üzemi környezet fenntartását, korlátlan internetkapcsolatot, hibajavítást, műszaki felügyeletet, online kezelési lehetőséget, és a 24-órás ügyfélszolgálatot is.

A Webtárhely olcsóbb lehet, mint a VPS

Egy átlagos Webtárhely még a VPS-nél is alacsonyabb havi- vagy éves díj mellett érhető el. A legnagyobb teljesítményű SSD Webtárhelyek havidíja a hasonló teljesítményű VPS-éhez mérhető.

 


Szükséges szaktudás és felhasználói felület

A VPS-hez alapvető rendszergazdai ismeret szükséges

A VPS a rugalmasságából és széles felhasználási lehetőségeiből adódóan informatikai tudást igényel. Üzemelés közben az online adminisztrációs felületen könnyedén elvégezhető a VPS újraindítása, újratelepítése, de a VPS-en futó programokat konfigurálni is kell, parancssorból, SSH hozzáféréssel, és ez szakember hozzáértését, illetve közreműködését igényli.

A Webtárhely kifejezetten könnyen kezelhető

A Webtárhely – mivel céleszköz és előre konfigurált szerveren fut – egyszerűbben kezelhető, mint egy VPS. Minden funkció pár kattintással állítható be, programozói ismeretek nélkül, közvetlenül a web-böngészőben megnyitható, felhasználóbarát adminisztrációs felületen. A Webtárhely kezelése különösebb informatikai ismeretek nélkül is elsajátítható.

 

VPS-RE VAN SZÜKSÉGE?

WEBTÁRHELYRE VAN SZÜKSÉGE?

Webtárhely ajánlatok

Ha Önnek elegendő a Webtárhely által nyújtott képesség, tekintse meg kedvező ajánlatainkat.
Ha a VPS nagy teljesítményére van szüksége, de nem rendelkezik az üzemeltetéshez szükséges informatikai háttérrel, EVO SSD Tárhely csúcskategóriás szolgáltatásunkat ajánljuk szíves figyelmébe.

 

Official PayPal Seal
CIB Bank
MasterCard, Visa, Visa Electron, Maestro
PayPal